marți, 3 februarie 2009

Carbon modificat

Ultima carte citita este Carbon modificat de Richard K. Morgan, o carte extrem de captivanta care nu duce lipsa de actiune, suspans, cu o mica poveste de dragoste si analiza psihologica extensiva, un roman politist cyberpunk, care a castigat si in anul 2003 premiul Philip K. Dick.

Un fost soldat al Corpului Mesagerilor (un fel de ultimate soldier cu capabilitati de adaptare in orice fel de mediu social - foarte bun pentru misiuni de infiltrare, asasinare, etc) este scos din stocare (inchisoarea contemporana) pentru a fi transmis prin needlecast pe Pamant (downloadare a constiintei intr-un alt corp uman) pentru a investiga o presupusa incercare de sinucidere(fiecare fiinta umana avand un cip cortical de inregistrare a constiintei, moartea reala este posibila doar prin distrugerea acelui cip, iar clonarea sau inchirierea altor corpuri este o practica uzuala - desi nu ieftina).

Cartea se pare ca va fi si ecranizata, si imdb-ul spune ca filmul ar fi gata anul acesta. Daca scenaristul si regizorul sunt oameni de nadejde filmul ar putea rivaliza cu Blade Runner, unul din cele mai bune filme cyberpunk. Sper sa fie asa, desi 80% voi fi dezamagit si de acest film.

Un comentariu:

Florin Pîtea spunea...

Salut, MaxKool.

(Mă întreb dacă nu cumva pseudonimul tău de Internet nu are vreo legătură cu "Headcrash" de Bruce Bethke, roman apărut la noi sub titlul "Sfîrşitul jocului").

Felicitări pentru postare. Am citit şi eu "Carbon modificat" cu ceva timp în urmă, aşa că te invit pe blogul meu ca să facem schimb de opinii, la adresa de mai jos:
http://tesatorul.blogspot.com/2008/09/richard-morgan-altered-carbon-2001.html

Toate cele bune şi pe curînd.