marți, 19 mai 2009

Agent to the Stars


Si uite asa ieri am terminat si ultima carte a lui Scalzi care o mai aveam de citit, carte inceputa pe la 17.30 in oras in timp ce asteptam pe cineva, si continuata dupa ce am ajuns acasa pana pe la ora 23.00 cand am inchis cartea, cu o mare satisfactie si in acelasi timp cu un mare regret. Satisfactia datorita unei lecturi superbe care m-a facut sa rad aproape jumatate din timp, si regretul datorita inevitabilei perioade de timp destul de mare pana la urmatoarea carte noua a lui John Scalzi care o voi citi.

Personajul principal, Tom Stein, nu este un soldat, sau un om de stiinta, super-erou sau geniu neinteles. Este un om normal, dar nu lipsit de inteligenta. Dimpotriva, este un agent de publicitate de la Hollywood la inceputul unei cariere promitatoare cu o lista de clienti destul de buna, avand chiar o clienta care este foarte bine cotata si caruia tocmai ii obtine o suma extrem de buna pentru un film. Totul ii merge destul de bine momentan lui Tom, pana cand este chemat de seful cel mare al agentiei, intr-o sedinta particulara, unde va avea primul soc major din viata (dar nu si ultimul).

Tom reuseste sa devina primul agent de publicitate de pe Pamant care are un client extraterestru, o masa gelatinoasa rau mirositoare dar inteligenta numita Joshua, care a invatat limba engleza din transmisiunile radio si TV emise de Pamant destul de puternic ca sa ajunga si pe la altii de prin Univers (sunt destule, nici o grija), si care are o idee destul de buna asupra omenirii ca sa isi dea seama ca rasa lui este mult prea extraterestra pentru omenire pentru a fi acceptata pentru un prim contact pasnic si benevol. Astfel Tom Stein primeste misiunea de a gasi o cale pentru a face posibila contact intre omenire si Yherajk fara reactii extreme de panica din partea primei.

Cum va reusi Tom aceasta misiune aparent imposibila? Raspunsul se afla in aceasta carte extraordinara care nu veti regreta nici macar un minut din timpul acordat citirii sale.

Niciun comentariu: