joi, 5 noiembrie 2009

Trilogia de şase cărţi












Despre seria The Hitchhiker's Guide to The Galaxy am scris puţin într-un post acum câteva săptămâni, promiţând că voi reciti seria de 5 cărţi originale ale lui Douglas Adams şi continuarea lor scrisă de Eoin Colfer pe baza notiţelor lui Adams, o continuare foarte reuşită, care satisface să răspundă la întrebarea care fiecare cititor o are la terminarea cărţii Mostly Harmless: Cum, aşa se termină????

Răspunsul este NU, Arthur Dent nu are norocul de a scăpa aşa de uşor de un Univers care îl vânează constant pentru a elimina plictiseala din viaţa lui. Şi nici de restul găştii nu scapă (decât de Marvin, Androidul Paranoic), mai ales de Ford Prefect, extraterestrul care i-a salvat viaţa şi în acelaşi timp i-a complicat-o la un grad de magnitudine calculabil doar de fiinţele de pe Brineguntal 7, fiinţe care respiră matematică şi înoată în oceane de formule cuantice. Zaphod Beeblebrox se întoarce triumfător şi are probleme cu nemuritori, zei şi dragoni, Trillian îşi contemplă scurta viaţă de mamă a unei adolescente care se visează (la propriu) Preşedintele Galaxiei.

Per total un amalgam de nebunie care continuă în spiritul nemuritor al lui Douglas Adams, cu posibilitatea unei noi continuări. Cine a mai auzit de o trilogie de şase cărţi? Toţi cititorii Ghidului ştiu foarte bine că o trilogie are minim 10 cărţi, 2 seriale TV, 4 filme artistice şi 3 jocuri video.

Niciun comentariu: