marți, 23 martie 2010

Antologia Gardner Dozois vol 5

Ieri am terminat și a 3-a carte care am primit-o anul acesta cadou de ziua mea de la prieteni, primele 2 fiind Axa și Wyrm.


Antologiile Gardner Dozois sunt cunoscute în toată lumea SF, care apar anual din 1984 până în prezent, Gardner Dozois fiind poate cel mai cunoscut editor din SF, cu un palmares de 15 premii Hugo pentru Cel mai bun Editor Profesionist.

Editura Nemira a publicat până acum 5 volume din această antologie, și fiecare volum este o bucurie imensă pentru amatorii de science fiction, conținând povestiri scurte de toate genurile, scrise de autori celebri sau autori mai necunoscuți.

Volumul 5 nu modifică deloc ștacheta calitativă a seriei antologiei, de la povestiri ce exploră dilemele unei bărci dotată cu inteligență artificială, sau aventurile unui băiat vânat de unchiul său din frica de a fi uzurpat din cauza lui, un om care își pierde nevasta într-un accident de mașină dar are șansa de a mai petrece cu ea câteva zile, camaraderia dintre un băiat și un robot într-o societate decăzută, joaca unor copii virtuali transferați pentru prima dată în corpuri adevărate, etc.

Aștept cu plăcere următoarele volume din această antologie, cu satisfacția că până atunci ma voi delecta cu antologia Warriors editată de Dozois împreună cu George RR Martin (unde avem și ce-a de-a treia povestire din seria The Hedge Knight).

Un comentariu:

Anonim spunea...

sunt splendide antologiile astea, de-abia aştept să le citesc pe toate :))