joi, 20 mai 2010

Firstborn















Firstborn este a treia carte din trilogia Odiseea Timpului scrisă de Arthur C. Clarke și Stephen Baxter (trilogie impusă de moartea lui Clarke în 2008), unde bătălia între rasa umană și rasa extraterestră denumită Firstborn continuă, miza acum fiind planeta Pământ în sine.

Bisesa Dutt se trezește din criogenie după 19 ani pentru a fi luată pe sus de fiica sa și antrenată într-o cursă de evadare de pe Pământ și de autorități, pentru a ajunge cu orice preț pe Marte. Autoritățile o caută deoarece au descoperit un obiect în spațiu îndreptându-se spre Pământ, desemnând-ul un obiect ostil, și pe bună dreptate.

Obiectul în cauză este o bombă cuantică, cu scopul de a permite planetei țintă de a reproduce Big Bang-ul la scară planetară, semn că the Firstborn s-au cam săturat de subtilități și au trecut la mijloace mai dure de exterminare a rasei umane. Totodată aflăm la un moment dat că din păcate rasa umană nu este "privilegiată" de către Firstborn, ei fiind cauza exterminării multor rase din univers, inclusiv marțienii.

Astfel Bisesa se întoarce pe Mir, pentru a încerca să ia legătura cu marțienii, împreună cu Thomas Edison, pentru a slava Pământul (dacă îl criogenizau pe Bruce Willis sau pe Richard Dean Anderson stătea și ea liniștită dar asta e).

Finalul îl veți afla dacă citiți cartea, vă urez lectură plăcută!

Niciun comentariu: