miercuri, 5 mai 2010

The Lost Fleet - Victorious




















În sfârșit după 6 luni de așteptare am reușit să citesc și ultima carte din seria The Lost Fleet, o serie extraordinară care își merită loc de cinste în cărțile SF gen militar.

Ca o mică notă hazlie, cu ocazia venirii acestei cărți am început să cred că Ingerul Păzitor al lui George Lazăr din editura Millenium are un mic blestem, este a 2-a oară când trebuie să încep să o citesc și o amân pentru a citi o carte așteptată cu nerăbdare abia venită (prima dată fiind amânată din cauza antologiei Warriors).

John Geary a reușit să aducă flota sa înapoi în spațiul Alianței, deși cu pierderi însemnate de nave și vieți, lucru crezut imposibil de oricine care face parte din flotă.

Numai că acum Geary trebuie să evite arestarea sa de către guvernul Alianței, după care să convingă guvernul de a îl lăsa la conducerea flotei pentru a putea încheia războiul cu Lumile Sindicale și a afla misterul rasei extraterestre ce amenință întreaga rasă umană. Lucruri care par mai simple decât să înțeleagă comportamentul femeii de care e îndrăgostit, din păcate ea fiind subordonata lui (aceeași situație ca O'Neill și Carter din SG-1).
Singura șansă de a fi împreună cu femeia vieții sale este de a termina războiul pentru a putea părăsi funcția de comandant al Flotei cu conștiința curată de a nu fi lăsat baltă Alianța și oamenii ei.

Astfel Black Jack Geary se întoarce în sistemul solar unde a început misiunea sa cea mai dificilă, de data asta el având puterea superioară, hotărât să nu eșueze.

Am recomandat deja seria tuturor amatorilor de SF militar (și nu numai), și voi continua să fac acest lucru până când voi uita de ea (NOT GONNA HAPPEND!!!).

Vestea bună este că autorul are deja semnate contracte pentru 2 mini-continuări, una tratând acțiunile viitoare ale lui Geary privind rasa extraterestră, iar a doua acțiunea dintr-un sistem solar din fostul teriroriu al Lumilor Sindicale.

Niciun comentariu: