joi, 6 mai 2010

Peter and Max

















Devoratorul de cărți s-a întors !!!

Am reușit să revin la un ritm de citit mai "normal" (4 cărți într-o săptămână), sper să reușesc să mențin acest ritm.

Peter și Max este prima operă de tip proză a lui Bill Willingham, geniul creator al universului Fables, despre care am mai scris în trecut. Ea tratează aventurile familiei Piper de-a lungul timpului și multiple lumi, eroul fiind Peter, mezinul familiei Piper, fratele renumitului Flautist din Hamelin, Max Piper, din păcate Max fiind și eroul negativ.

Peter "câștigă" dușmănia fratelui său fără intenție, primind de la tatăl său comoara cea mai de preț a familiei, flautul Frost, un flaut cu puteri magice care pot fi folosite doar de 3 ori de cel care îl deține, aceste puteri reputând fi folosite iar de 3 ori de alt posesor cu condiția să fie din aceeași familie, înstrăinarea lui ducând la atragerea unui blestem asupra întregii familii până la sfârșitul timpului.

Max este plin de gelozie și de ură față de fratele său, ură care crește în timp și îl transformă într-un monstru fără remușcări, reușind să găsească un alt flaut fermecat cu puteri superioare lui Frost, dar care nu are totuși abilitatea de a îl găsi pe Peter.

Cei ce au avut norocul de a citi Fables până acum vor fi re-încântați de a afla încă o parte din istoria Fables și a găsi personaje vechi și noi, precum și un epilog în stil bandă desenată, iar cititorii noi sunt sigur că vor savura cu plăcere cartea și vor fi curioși de a afla mai multe despre universul Fables.

Niciun comentariu: