marți, 24 august 2010

The God Engines

Am făcut o mică pauză din lectura capturii de la Bookfest 2010 de la editura Millenium Press pentru a citi ultima carte a lui John Scalzi, The God Engines.

Din nefericire cartea este una destul de scurtă, unde Scalzi îşi demonstrează puterea de a avea diferite stiluri de a scrie SF, lăsând la o parte umorul caracteristic lui de până acum. Cartea seamănă cu un episod din The Outer Limits/La Limita Imposibilului sau din Twilight Zone/Zona Crepusculară, sau mai recent, cu ecranizările din colecţia Masters of Science Fiction(căutaţi DVD-ul, se merită).

Acţiunea are loc într-un univers în care zeii sunt prezenţi şi în război cu ceilalţi, unul dintre ei fiind în avantaj net faţă de ceilalţi, reuşind să înrobească o mare parte din inamicii săi, transformând-ui în motoare pentru nave stelare.

Personajul principal este Ean Tephe, căpitanul unei astfel nave stelare, un om cu credinţă în zeul său. El primeşte o misiune de a recruta noi adepţi ai zeului său pentru a asigura victoria zeului împotriva unei ameninţări. Dar Tephe va întâmpina o serie de piedici în această misiune, cea mai mare fiind zeul-motor al navei sale, un zeu extrem de şiret şi plin de surprize.

Chit că sunteţi fani Scalzi sau nu, The God Engines este o carte care merită citită.

Niciun comentariu: