joi, 25 noiembrie 2010

Asasinul Regal - Robin Hobb















Asasinul Regal este a doua carte din trilogia Farseer a lui Robin Hobb, care la rândul ei face parte dintr-o serie masivă,Tărâmul Străbunilor, serie compusă din cinci trilogii și încă câteva povestiri scurte.

În Asasinul Regal Fitz a ajuns la vârsta de cinsprezece ani, deja bărbat pentru lumea lui, și se luptă ca regatul lui să reziste atacurilor piraților Corăbiilor Roșii, a neoamenilor și a intrigilor din ce în ce mai încurcate ale celor de la curtea regală. Fiind din neamul Farseer, el are Meșteșugul, o formă de telepatie care o au numai cei din familia regală, dar el are în plus și Harul, o telepatie animală care este temută și considerată tabu de mulți. Astfel Fitz duce în el o mulțime de secrete, care cresc pe zi ce trece și el nu mai știe cui ar putea să se destăinuie. Verity, deși însurat cu o femeie puternică și demnă de a îi fi regină, pleacă spre a îi găsi pe Străbuni, pentru a putea salva regatul. Dar astfel îi face mai ușoară calea spre tron lui Regal, ale cărui uneltiri deja au ca victime pe mulți, inclusiv regele Shrewd.

Robin Hobb, pe numele ei adevărat Margaret Astrid Lindholm Odgen, a reușit să creeze o lume fantastică la fel de fermecătoare ca cea a lui George R.R. Martin din seria lui Cântec de Gheață și Foc, cu același stil realist și crud pe alocuri, deși aici povestirea se face doar din punctul de vedere al personajului principal. Seria Tărâmul Străbunilor conține 14 cărți scrise și una în creație, plus trei povestiri scurte, serie începută în anul 1995. Deși editura Nemira a început publicarea în română a acestei serii abia acum un an, sunt sigur că cititorii primelor două cărți ale seriei așteaptă cu nerăbdare să se poată bucura în continuare de talentul acestei scriitoare.

Niciun comentariu: