vineri, 19 noiembrie 2010

In Hero Years... I'm dead - Michael Stackpole














Cartea "In Hero Years... I'm dead" este a doua operă a lui Michael Stackpole privind The Revenant, în care Stackpole își dezvoltă acest personaj, după cum bine o merită. Prima apariție, în povestirea Peer Review, a fost scrisă cu un umor superb, dar a doua și mult mai ampla și complexa apariție a lui Revenant în opera sa autorul a ales stilul de murder/detective mistery noir.

Stackpole preia universul din Peer Review și îl extinde, în care avem un oraș în genul Metropolis sau Gotham, în care super-eroii se luptă cu criminalii sau super-criminalii. În acest oraș a crescut și personajul principal, dar la un moment dat a dispărut pentru o perioadă de 20 de ani. Cartea începe cu prima zi a sa după întoarcerea în Capital City, și șocul său la schimbările petrecute în acest timp: eroii și criminalii sunt acum un fel de sportivi, cu clasamente, cotații într-un sistem similar bursei, sponsorizări,etc. Foștii săi mentori și coechipieri au îmbătrânit, unii retrași, alții încă activi. Și în toată această nebunie el trebuie să încerce să își creeze o nouă viață.

Însă obiceiurile și reflexele sale, deși îmbătrânite și ele un pic, încă sunt în viață, și ele îl ajută să descopere încetul cu încetul indicii privind un pericol imens care amenință prietenii, familia și întreg orașul.

Niciun comentariu: