duminică, 14 noiembrie 2010

Peer Review - Michael Stackpole
















Ești tatăl a doi copii, un băiat și o fată, divorțat, iar fosta ta soție a obținut custodia băiatului și face parte dintr-o sectă religioasă care te-a desemnat pe tine și fata ta drept sataniști. Pe lângă toate acestea fata ta este bolnavă și nu poate scăpa decât cu un transplant de măduvă, singurul donator compatibil fiind fratele său, dar fosta soție a obținut un ordin judecătoresc de restricție, aplicat de o echipă de super-eroi pentru care legea trebuie respectată fără drept de interpretare. Ce poți face în această situație?

Martin Hopkins, care se găsește în exact situația de mai sus, are totuși o șansă: the Revenant, Detectivul de Coșmar, justițiar misterios, singuratic și urmărit de lege.

Stackpole a creat un personaj misterios, inteligent, plin de resurse, viclean, după care l-a binecuvântat cu un umor extraordinar, per total un personaj pe care nu ai cum să nu îl îndrăgești și să te bucuri de aventurile sale. Peer Review descrie rezolvarea cazului Hopkins prin prisma unui tribunal organizat și format din super-eroi, din care fac parte și cei pe care the Revenant i-a înfruntat (și învins) în cazul respectiv. În momentele când martorii - super-eroii implicați - încep să depună mărturie avem totuși parte de povestirea evenimentelor așa cum s-au întâmplat ele, nu descrierea din cadrul tribunalului, pentru a ne putea delecta cu detaliile zemoase: textele clișeu ale super-eroilor, replicile sarcastice, scene de acțiune și mașini zburătoare.

Deși are doar 21 de pagini, Peer Review merită citită la orice oră ca metodă de relaxare, de descrețire a frunții după o zi grea și de apreciere a celor care sunt eroi fără a avea supraputeri, doar inteligență și curaj.

Niciun comentariu: