luni, 15 noiembrie 2010

Webcomics Reloaded

La puțin peste un an după primul post despre webcomics mi-am adus aminte că promisesem o continuare. Deci să continuăm cu webcomics-urile mele preferate, partea a doua:

Bug - deși doar de un an apărut pe net, este unul din webcomics-urile fără de care nu poți supraviețui, autorul/artistul Adam Huber este un geniu al umorului. Comic-ul este updatat de luni până vineri, format de 4 panel-uri, și în fiecare dintre ele este o poantă diferită, deci te poți sparge de râs de 4 ori într-un singur minut, după care în restul zilei iți vei aminti comic strip-ul și vei râde destul ca să se uite la tine ciudat cei din jur.

Sluggy Freelance - încă unul din cele mai vechi webcomics-uri, început din 1997, destul de similar cu GPF, pornit inițial ca poveste a 2 prieteni, care în timp ajung să se lupte în viața de zi cu zi cu vampiri, extratereștri, demoni, corporații malefice, monștri, zombie, etc. Avem de asemenea parte de drame romantice, animale de companie extraordinare - un iepure extrem de periculos, un dihor cu ADD, un extraterestru care își schimbă forma repetat - dimenisuni paralele, călătorii în timp, spoof-uri la seria Harry Potter, și multe altele.

Megatokyo - un manga scris și desenat de un arhitect american fără descendență asiatică, inițial pornit împreună cu un prieten gamer co-scriitor ca webcomic despre gaming, s-a transformat într-o poveste a doi americani prinși în Japonia, cu toate ciudățeniile sale și altele noi: păpuși robot cu inteligență artificială, armate de zombie invadatoare, țestoase gigantice alcoolice, vrăjitoare și ninja l33t.

Kevin & Kell - cum ar fi viața pe Pământ dacă oamenii nu ar exista iar animalele ar avea inteligență și ar clădi o civilizație similară cu a noastră? Unul din răspunsurile la această întrebare este webcomic-ul Kevin & Kell, scris si desenat de Bill Holbrook, început din 1995, în care se urmărește evoluția unei familii exotice: soțul este un iepure, soția este o lupoaică, fata mare este un arici (adoptată), băiatul este lup, fiul soției dintr-o căsătorie anterioară, fata mică este a amândoura, iepure cu tendințe carnivore. Și nu se opresc aici ciudățeniile, spre deliciul cititorilor.

User Friendly - tot din seria webcomics-uri din anii 90, User Friendly a început în noiembrie 1997, despre compania Columbia Internet, provider de internet și servicii aferente, inclusiv tech support. Veți râde copios la glume despre calculatoare, Microsoft și Bill Gates, RIAA, Linux, Quake, și aventurile celor din Columbia Internet în lupta împotriva userilor retardați mintal, Crud Puppy (nemesis-ul lui Dust Puppy), Hastur, Cthullu, etc.

The Noob - dacă ați jucat vreodată vreun MMPORG, veți râde non stop la acest webcomic, în care personajul principal este caracterul unui jucător nou în joc, al cărui nume este Ohforf'sake și se face spoofing la toate clișeele de astfel de jocuri, inclusiv comportamentul jucătorilor, roleplaying-ul, bug-urile nelipsite, developerii din industria jocurilor.

Niciun comentariu: