duminică, 19 decembrie 2010

Once a Hero - Michael Stackpole




















Once a Hero este prima carte fantasy publicată a lui Michael Stackpole, și demonstrează măiestria lui de povestitor pe deplin, care nu s-a diminuat deloc în restul cărților sale, fie ele fantasy sau science fiction.

Precum în Talion: Revenant, cartea se desfășoară în două perioade, una fiind în prezentul unuia din personajele principale, Lady Genevera, o elfă care călătorește în ținutul oamenilor, iar a doua perioadă cu 500 de ani înainte, descriind aventurile lui Neal Roclawzi, un om din munți cu un destin în fața sa.

Neal este un om al cărui destin a fost prezis, dar acest lucru nu îl face arogant sau încrezut. Este un om de onoare, inteligent, șiret când este nevoie, curajos în luptă și prieten de nădejde. Pe scurt, este eroul perfect, deși nu vrea să admită acest lucru, și reușeste să câștige admirația și prietenia unui războinic elf, Aarundel, în compania căruia, dar nu numai, își câștigă pe drept locul în legende.

După jumătate de mileniu de la moartea lui, Lady Genevera, nepoata lui Aarundel, este nevoită să pornească pe urmele legendei lui Neal Roclawzi pentru a descoperi armele sale, necesare desfacerii unui jurământ puternic.

Once a Hero este o carte superbă care nu trebuie să lipsească din orice colecție a fanilor de cărți fantasy. Pentru cei care nu o pot găsi cu ușurință publicată, o pot cumpăra de pe site-ul autorului în format electronic, precum am făcut și eu.

Niciun comentariu: