luni, 7 martie 2011

Ender in Exile - Orson Scott Card



















Ender in Exile este penultima carte din Universul lui Ender imaginat de Card, ultima fiind Shadows in Flight, încă în "producție".

Cartea descrie aventurile lui Ender imediat după terminarea războiului cu gândacii, când se ia decizia ca el să fie trimis în spațiu, fiind prea periculos pentru el de a se întoarce pe Pământ (și în același timp dar în măsură mai mare mai periculos pentru Pământ). Astfel Ender se trezește desemnat guvernatorul primei colonii umane recunoscute, plecând cu o navă plină de coloniști noi către o fostă planetă a gândacilor, așteptați acolo de primii coloniști, foștii soldați și piloți din război.

Ender va întâmpina o serie de obstacole, mari sau mijlocii, dar cu ajutorul aliaților săi, fie aproape de el sau nu, reușește să demonstreze regula de bază a cărților din Seria lui Ender: Ender Wiggin nu poate pierde.

Aștept cu nerăbdare ultima carte, presupunând că personajul principal din ea va fi Julian Delphiki, aka Bean, care a fost favoritul meu din toată seria, și în paralel aștept să văd cum va ieși ecranizarea primei cărți, film care se discută de ceva timp, un film cu potențial mare.

Niciun comentariu: