marți, 18 septembrie 2012

Maximum Ride - James Patterson



Un alt SF pentru adolescenți, Maximum Ride este prima carte dintr-o serie - binențeles - în care personajul principal, Max, o puștoaică de 14 ani, are grijă stolul ei format din încă 5 copii cu vârste diferite. Da, ați citit bine, stol. Pentru că Max și restul copiilor de care are grijă sunt experimente genetice, 98% umani, 2% mutanți, și fiecare are aripi și poate zbura. Plus alte abilități.

Binențeles că au fugit din laboratorul unde erau ținuși, cu ajutorul unui cercetător de acolo mai bun la suflet. Și încearcă să supraviețuiască de ceva vreme, mai greu de vreo 2 ani de când cercetătorul a dispărut, cel mai probabil mort. Vânați aproape constant de Exterminatori, alți mutanți genetici, oameni combinați cu lupi, un fel de vârcolaci.

Deci avem toate elementele bune pentru o serie care să aibă succes -și are deja -, autorul are deja la palmares o grămadă de cărți bine vândute și ele, ecranizarea e planificată anul viitor, ce mai, apariția în română a cărților următoare e garantată. Și nu mă deranjează cu nimic, deși nu pot să spun că m-a dat pe spate cartea, sunt curios ce se va mai întâmpla în această serie. 

Niciun comentariu: