luni, 15 octombrie 2012

Wool - Hugh Howey




Seria Wool cuprinde 5 nuvele într-un univers post-apocaliptic evocat superb de Hugh Howey, și care ar putea fi adaptat ca baza istoriei din jocurile Fallout (în cazul unei adaptări pentru micul ecran, sper să înceapă cu Ron Perlman spunând "War. War never changes.").

Omenirea, ce a mai rămas din ea, este închisă în silozuri îngropate în pământ, și își duce viața acolo după reguli bine stabilite, fiecare siloz având un Primar, un Șerif și diferite departamente bine stabilite. Dar 99% din oameni nu știu că exista mai multe silozuri. Când cineva săvârșește o infracțiune gravă sau declară public că vrea afară, el este arestat și pedepsit prin curățare, însemnând ieșirea afară într-un costum și curățarea senzorilor și a camerelor de luat vederi de la suprafață. În același timp după curățare cei pedepsiți nu mai se pot întoarce în siloz, și mor din lipsa de aer destul de repede.

Autorul descrie foarte bine acest univers plin de resemnare și vise înnăbușite, dar și cu un dram de speranță, cu personaje bine definite și de care te desparți cu greu și cu speranța că vom afla și continuarea aventurilor din silozurile 17 și 18, și poate și a restului de silozuri.

Niciun comentariu: