duminică, 17 martie 2013

Alarm of War - Kennedy Hudner



Alarm of War este prima carte dintr-o serie militară SF care promite cel puțin 3-4 cărți în componența sa, cu acțiune antrenantă și personaje destul de bine definite (și astfel mai crește numărul seriilor începute la care aștept continuările).

Omenirea s-a extins în galaxie, împărțindu-și diferite sectoare, în principal mergând pe colonizarea planetelor cu nave pornite din diferitele națiuni și țări de pe Pământ. Pe scurt, în câteva secole se ajunge cam la aceeași situație dar la scară mai mare: dispute între națiuni pentru resurse, teritorii, etc.

Națiunea care a prosperat cel mai mult este Regatul Victorian, descendenta Marii Britanii, flota sa navală fiind cea mai puternică cunoscută, și controlează sectoarele cu găurile de vierme cele mai avantajoase pentru transport. Dar această situație a enervat prea mult timp 3 sectoare/națiuni: Imperiul Tileke - imperiu descendet al Emiratelor Unite Arabe -, Dominionul Unificat Cetățenilor - cel mai probabil descendent al Americii - și Cape Breton - sector industrial și de tranzit care a devenit nesemnificativ recent datorită găurilor de vierme Victoriene -. Reprezentanți secreți ai acestor națiuni plănuiesc și declanșează un plan extrem de secret pentru a distruge Regatul Victorian.

De partea cealaltă 4 cadeți diferiți se înrolează în forțele armate Victoriene pentru motive diferite, fără a ști ceea ce le pregătește destinul (și autorul): obstacole dificile, dragoste, durere, război și supraviețuire.

Niciun comentariu: