marți, 7 mai 2013

Angelfall - Susan Ee



SF-ul pentru  adolescenți are numeroși adepți în ultimii ani, cu o rețetă de bază simplă: erou sau eroină între 15 și 19 ani, orfan sau cu familie cu secrete/separată, cel puțin un membru din familie care intră într-o belea/dispare, poveste de dragoste cu obstacole, etc.

Angelfall nu dezamăgește la rețeta aceasta, dar ceea ce mi-a plăcut la cartea aceasta este universul în care se desfășoară, un Pământ decimat și încă sub asediul unei armate de îngeri. Care nu au agreat faptul că conducătorul lor, arhangelul Gabriel, a primit o aerisire consistentă a organelor interne cu ajutorul a destule gloanțe, demonstrând că îngerii nu sunt nemuritori. Dar totuși sunt mult mai puternici, se vindecă mult mai repede și zboară. Pe scurt, omenirea are probleme imense.

Eroina, o fată de 17 ani pe nume Penryn, se chinuie să supraviețuiască împreună cu mama sa, o paranoică schitzofrenică, și o soră mai mică imobilizată de la mijloc în jos, fiind nevoită să fie transportată într-un scaun cu rotile. Numai că după ce asistă la o bătălie între îngeri (trouble în Paradise?), dar sora ei este luată de unul dintre îngeri. Astfel că Penryn se vede nevoită să se facă frate cu dracul - sau cu îngerul în cazul acesta - pentru a ăși regăsi sora.

Binețeles că este prima carte dintr-o serie, cel puțin o trilogie, următoarea fiind așteptată în toamna anului acesta.

Niciun comentariu: