luni, 20 mai 2013

Printesa Martiana - Edgar Rice Burroughs



Prințesa Marțiană este prima carte din seria Barsoom, scrisă de Edgar Rice Burroughs în anul 1912, și descrie începutul aventurilor lui John Carter, un veteran al Războilui Civil american, pe planeta Marte(denumită de localnici Barsoom).

Carter se trezește transportat în condiții extrem de misterioase pe Marte, unde descoperă că are unele abilități superioare nativilor datorită gravitației mai mici a noii sale planete, și deși se trezește prizonier al uneia dintre rasele umanoide de pe planetă, în curând se trezește implicat într-un război pe mai multe fronturi, cu o miză crucială pentru el: femeia de care s-a îndrăgostit nebunește, Prințesa Marțiană.

Cartea a fost ecranizată/adaptată pentru marele ecran anul trecut, cu denumirea John Carter of Mars, și deși mulți au spus că a fost un eșec, personal consider că a fost o adaptare bună, păstrând toate personajele din carte, și reușind să comprime acțiunea pentru a avea o perioadă mai mică de timp pentru film față de carte.

Seria Barsoom conține 10 cărți și 2 nuvele, și în viitorul apropiat le voi căuta pentru a le citi, aventurile lui John Carter merită să fie aflate în totalitate.

Niciun comentariu: