duminică, 5 mai 2013

The Sun Wof and Starhawk Series - Barbara Hambly





Barbara Hambly este o autoare cunoscută în fantasy, iar una din seriile sale este seria Sun Wolf ans Starhawk, în care ne sunt împărtășite aventurile căpitanului de mercenari Sun Wolf și ale locotenetului său feminin și necruțător Starhawk.

Prima carte îl găsește pe Sun Wolf după un asediu reușit, gata de plată a serviciilor sale și retragerea spre baza lui de operații de iarnă, când primește o ofertă: de a fi angajat el și compania sa pentru o sumă exorbitantă ca să elibereze un oraș recent cucerit. Dar acel oraș a fost cucerit de un rege vrăjitor, singurul vrăjitor cunoscut rămas în viață (și cu cel puțin o sută de ani la activ), iar Sun Wolf refuză. Dar se trezește ambuscat, otrăvit, răpit, și dus împotriva voinței lui în orașul Mandrigyn, unde este forțat să înceapă să antreneze femeile din acel oraș pentru a putea elibera bărbații lor din minele unde au fost puși la muncă forțată. Numai că Starhawk nu va sta cu mâinile în sân și pornește în căutarea lui.

A doua carte continuă aventurile celor doi, acum Sun Wolf cunoscând că are puterea de a face vrăji el însuși, dar are nevoie de un maestru pentru a îl învăța, și ajunge în Wenshar, unde a auzit de o vrăjitoare care ar putea să îl ajute. Insă pe lângă o vrăjitoare cu nasul pe sus, ei se mai lovesc de ritualuri ciudate și crime oribile fără explicații, care tind să îi afecteze din ce în ce mai mult.

Ultima carte îi reunește pe Sun Wolf și Starhawk cu compania lor de mercenari, care au nevoie de ajutorul lor, fiind siguri că sunt sub un blestem puternic care nu aduce nimic bun, mai ales în timpul unei campanii de asediere a unui oras. Numai că problemele cresc substanțial când vrăjitorul care a blestemat compania încearcă să preia controlul minții lui Sun Wolf, și este destul de puternic pentru a reuși.

Niciun comentariu: