duminică, 2 iunie 2013

Blackjack Series - Ben Bequer






Seria Blackjack, momentan formată din două cărți, a treia fiind în lucru, ne aduce un alt univers paralel în care există oameni cu superputeri. Numai că sursa lor este cunoscută aici, un grup de oameni de știință fiind transportați în altă dimensiune în urma unui experiment, la întoarcere având superputeri, iar oamenii care sunt în vecinătatea lor, fie și pentru un timp relativ scurt, dezvoltă și ei superputeri, diferite și ciudate.

Personajul principal este Dale McKeown, un om cu superputeri, anume forță  clasa A, și o inteligență peste normal, precum și abilități inginerești deosebite, care a apucat calea răufăcătorilor, și care atrage atenția unui supererou destul pentru a fi bătut și arestat, dar fără dovezi. Este scăpat de avocatul său, dar atrage atenția sporită a legii, dar și a unui grup de super-răufăcători care îl recrutează pentru o serie de misiuni care totuși au un scop nobil, salvarea Pământului de la un atac extraterestru.

În a doua carte Blackjack a reușit să salveze Pământul, dar nu cum credea la început, însă este considerat unul dintre cei mai periculoși oameni de pe planetă, și întemnițat în Utopia, închisoarea pentru oameni cu super-puteri. Dar după aproape un an evadează de acolo, deși inițial cei care îl eliberează veniseră să îl omoare, și pornește o nouă aventură, în care obiectivele sale principale sunt a se asigura că femeia pe care o iubește e în siguranță, iar cel care îi amenință viața acestei femei moare de mâna lui.

Niciun comentariu: