miercuri, 12 iunie 2013

Gangland - Florin Pitea



Cu ocazia Bookfest 2013, Florin Pîtea ne-a adus înapoi Gangland pentru cei care am ratat prima ediție, și nu am putut să ratez ocazia.

Gangland este un oraș fantomă, într-o Americă de peste vreo 30-40 de ani, oraș fantomă în sensul că se știe despre el la nivel de zvon pentru oamenii de rând, și pentru a ajunge la el trebuie mult curaj și mulți bani, sau să fii copil. Gangland este un oraș laborator pentru companiile care conduc lumea de pe orbită din punctele Lagrange, în care există mai multe facțiuni sponsorizate de companii, testând și dezvoltând noi tehnologii. Dar Gangland este și un câmp de bătălie între aceste facțiuni, fiecare cu rolul ei specific în întreținerea orașului, care își recrutează oameni noi dintre copii aduși.

Acțiunea se desfășoară pe două planuri: pe de o parte avem doi Cavaleri Templieri, tineri dar experimentați (nu mori de bătrânețe în Gangland) care se întorc cu un recrut nou și se trezesc asediați și decimați de o altă facțiune, Greii. După ce scapă Templierii încep să plănuiască răzbunarea, dar acest lucru implică unul din cele mai grele lucruri posibile: alianța cu celelalte facțiuni. Pe de cealaltă parte avem o fostă agentă federală care trebuie să găsească un copil dispărut de pe orbită de șase ani și care a fost depistat în Gangland.

Acțiune, umor negru, tehnologii avansate și arme clasice, suspans, per total un roman cyberpunk român ce nu trebuie ratat.

Niciun comentariu: