duminică, 15 decembrie 2013

Overdraft The Orion Offensive - John Jackson Miller




Overdraft The Orion Offensive este o carte cu un început episodic, la baza ei stând Human Error, o povestire scurtă apărută într-o antologie, povestire care a demonstrat potențialul său, crescând încetul cu încetul, în stilul Kindle Serials, care a început să se bucure de un succes bun (în același stil a fost scrisă și The Human Division de John Scalzi).

În Human Error suntem introduși în Universul Overdraft, unde omenirea a întrat în explorarea spațială, și a aderat la o comunitate spațială plină de rase extraterestre, comunitate bazată pe un spirit comercial și de consum.

Bridget Yang și echipa ei sunt o forță de pază privată pentru o companie care deține una din stațiile de comerț spațiale, partea cea mai importantă fiind să "trateze" un pericol extrem de mare: Sporul, un organism care supraviețuiește în vid și care devorează tot, singura cale de îl distruge fiind distrugerea nucleelor din el cu lasere de aproape. Lucru nu extrem de ușor, și necesare fiind costume spațiale speciale. Dar după întoarcerea dintr-o misiune la altă bază, Bridget descoperă stația sa sub atac din partea Sporului, și o problemă imensă: în locul costumelor necesare pentru slavarea stației au primit unele pentru altă rasă extraterestră.

În Overdraft The Orion Offensive aventurile lui Bridget Yang continuă, cu un nou personaj principal, Jamie Sturm, un vânzător gen stock broker care a făcut niște prostii mari, inclusiv schimbul de costume din Human Error, și care se trezește în poziția de vânzător ambulant, având un timp scurt în care să strângă o sumă imensă de bani, singura cale fiind de a găsi noi clienți extratereștri. Dar pe lângă clineți noi mai găsesc o nouă rasă misterioasă, care fac tot posibilul să își ascundă înfățișarea și existența.

Aștept continuarea seriei, autorul având cam același gen de umor ca al lui John Scalzi, și seria promite mult.

Niciun comentariu: