marți, 7 ianuarie 2014

Planetary Assault - Vaughn Heppner, B.V. Larson, David VanDyke



Planetary Assault este o colecție de trei nuvele a trei autori de SF militar, fiecare în universurile lor diferite, dar cu o tematică comună: invazia unor planete.

În prima nuvelă omenirea este în război cu un inamic produs de ea însăși, cyborgii, și este pe cale de a câștiga. Dar cyborgii mai au o prezență în norul Oort, și pușcașii marini spațiali au misiunea de a elimina această prezență, o misiune extrem de dificilă însă.

A doua nuvelă ne prezintă o omenire care a fost atacată de o specie extraterestră și care a înțeles că trebuie să se extindă pe alte planete pentru a supraviețui. Misiunea de colonizare este formată de o flotă masivă, dar care trebuie să cucerească o planetă deja locuită și apărată de specia extraterestră menționată.

Ultima nuvelă detaliază povestea unui asasin profesionist care trebuie să își găsească locul pe un Pământ care a descoperit că nu e singura formă de viață în univers, un Pământ care este atacat de mașini fără milă.

Fiecare autor are o serie militară de succes, iar aceste nuvele sunt povești secundare în aceste serii, dar care completează și câteodată dau răspunsuri la unele întrebări de multe ori nerostite ale fanilor: Care este trecutul personajului X?, Ce s-a întâmplat după? De unde se cunosc cele două personaje? etc.

Niciun comentariu: