duminică, 12 ianuarie 2014

The Big Man of Barlow - Brad Carter



Brad Carter m-a impresionat cel mai mult din antologia The Big Bad, cu o povestire umoristică, și am căutat să văd ce a mai scris, pentru a vedea daca stilul acesta umoristic este o trăsătură de bază a textelor lui.

The Big Man of Barlow are stil umoristic (din păcate nu atât de mult pe cât aș fi vrut), cu acțiunea în zilele noastre, în Arkansas, orășelul Barlow, unde există o legendă a lui Bigfoot. Personajul principal este Hank Harlow, un om la 60 de ani care are o fermă de brazi și un iubit/partener care este pe moarte din cauza cancerului, un vecin care este preot baptist, și un ajutor la fermă cu porecla Catfish, țărănoiul american -redneck- 100%.

Numai că într-o seară de Crăciun Hank se trezește cu Bigfoot în grădină, un Bigfoot blând și prietenos, nu fiara și monstrul din legendă, dar care devine un pic violent când preotul vecin, alcoolizat cât cuprinde, îl atacă pe Hank. Binențeles că șeriful orașului nu îl crede pe preot, dar vestea unei noi apariții a lui Bigfoot atrage un regizor de documentare de la Hollywood cu o nebunie de oameni.

Niciun comentariu: