miercuri, 12 martie 2014

Renegade X - Chelsea M. Campbell







Damien Locke este un adolescent care împlinește 16 ani, o zi extrem de importantă, în care pe degetul mare îi va apărea un H sau un V, care va arăta lumii că este fie un erou (H), fie un răufăcător (V).

Damien trăiește într-o lume în care oamenii cu superputeri există și sunt ceva obișnuit, superputeri care sunt transmisibile genetic. Iar mama lui Damien este o răufăcătoare, V-ul lui Damien fiind 99% sigur, viitorul lui de răufăcător asigurat, inclusiv educația sa la liceul de răufăcători alături de prietena sa cea mai bună.

Dar pe degetului lui mare de la mână nu apare nici V, nici H, ci un X, caz extrem de rar, care se întâmplă doar când părinții sunt erou și răufăcător.

Damien astfe află ce este tatăl său, apoi află cine este tatăl său, după care primește bomba cea mai mare: va trebui să locuiască cu tatăl său și familia lui.

Cele două cărți urmăresc evoluția lui Damien și trezirea lui la realitate, maturizarea lui, dar binențeles o maturizare destul de înceată câteodată, cu un amestec de dramă și umor, care vor destinde cititorii.

Niciun comentariu: