miercuri, 23 iulie 2014

The Breaking World Saga - David Dalglish and Robert J. Duperre



Saga The Breaking World este o serie fantasy care împrumută stilul lui George R.R. Martin din punctul de vedere al cruzimii față de personaje, aproape nici unul dintre ele nefiind la adăpost față de moarte.

Dawn of Swords ne introduce într-o lume medievală, creată de o zeiță și împărțită în două de doi zei, care în trecut au fost unul singur, dar acum împărțit în două aspecte: Ashur este zeul iubirii, Karak este zeul ordinii. Ei au creat oamenii, care există doar de câteva sute de ani. Tărâmul este locuit de asemenea și de elfi, salvați și protejați de zeiță, și de o rasă de umanoizi, Păzitorii, care au fost salvați de zeiță de către o invazie a unor demoni, și acum sunt protectorii oamenilor.

Ashur își ghidează partea lui de omenire prin iubire și magie vindecătoare, iar Karak a decretat pentru cei care îl slăvesc porunci care să asigure ordinea. Dar Karak a dispărut vreme de 40 de ani, iar in lipsa lui se pornește un complot pentru a se răsturna situația de status quo.

Personajele sunt multe, curajoase sau blânde, șirete sau inocente, și toate vor fi surprinse de cum se vor schimba lucrurile, ajungându-se la un război care cuprinde tot tărâmul.

Așteptăm cu interes a treia carte din serie, sperând să fie doar o trilogie.

Niciun comentariu: