duminică, 28 septembrie 2014

Ariel - Steven R. Boyett



Ariel este povestea unui băiat și a unicornului său. Numai că nu este o poveste pentru copii mici, băiatul având 20-21 de ani, iar unicornul său este Ariel, Familiarul său într-o lume schimbată în urmă cu 6 ani, când din motive necunoscute toate electronicele și armele de foc au încetat să funcționeze, iar magia și animalele din legende și basme au apărut, transformând globul Pământesc.

Într-o lume extrem de ostilă, Pete și Ariel încearcă să supraviețuiască. Dar cand unul din cele mai căutate lucruri din această lume este cornul unui unicorn, iar un vrăjitor puternic află de Ariel, viața celor doi se complică imens.

luni, 22 septembrie 2014

Fortune's Rising - Outer Bounds- Sara King



Fortune's Rising este prima carte din seria Outer Bounds a lui Sara King, o serie din genul cărților SF bazate pe personaje, în care fundalul povestirii îl afli încetul cu încetul, nu descris la început.

Resursa cea mai importantă este Yolk, o substanță din ouăle unor animale ciudate cu abilități psihice, iar recoltarea lor este foarte periculoasă. Planeta Fortune este cea unde se găsește această resursă, fiind controlată prin putere militară și folosind ca forță de muncă coloniștii planetei. Dar anumiți locuitori ai unui oraș de coloniști au fost pregătiți de mici copii să pregătească revoluția, ei cuprinzând două fete, una dintre ele cu o inteligență extraordinară (din păcate și sociopată în același timp), doi frați gemeni, un om bătrân care poate vedea frânturi din viitor. Lor și altor prieteni de-ai lor se alătură și un contrabandist, precum și o operatoare din forțele speciale ale forțelor militare care controlează planeta.

Aștept cu nerăbdare continuarea, acțiunea și personajele fiind foarte bine scrise și dezvoltate.

Channel Blue - Jay Martel



Channel Blue este o carte superbă, într-un stil umoristic similar cu cel al lui John Scalzi, în care un scenarist de la Hollywood, ajuns profesor la un curs despre cum să scrii scenarii, descoperă faptul că Pământul este de fapt o planetă/canal de televiziune pentru Univers, și datorită interesului scăzut în ultima vreme legat de el, Pământul urmează să fie distrus.

Perry Bunt încearcă să salveze Pământul, dar deși la început nu reușește să convingă lumea că nu e nebun, din fericire el trezește interesul spectatorilor. Dar va reuși el să mențină acest interes?

The Lost Fleet Beyond the Frontier Steadfast - Jack Campbell



John "Black Jack" Geary revine în Steadfast, unde după ce a vizitat Pământul, binențeles nu fără un pic de agitație, implicând la un moment dat și o extracție de pe Europa, una din lunile lui Jupiter, apoi revenind în spațiul Alianței.

Dar nu stă prea mult și primește o nouă misiune, care necesită rapiditate, fiind nevoit să ia doar o parte din flota sa, și să traverseze din nou o parte din spațiul Sindicatelor, amenințarile crescând pe zi ce trece.

Spell or High Water - Scott Meyer



Spell or High Water este continuarea seriei Magic 2.0 a lui Scott Meyer, și continuarea aventurilor lui Martin, vrăjitorul din Off to be the Wizard, acum el și Philip mergând în Atlantida la o conferință a tuturor vrăjitorilor, vrăjitoarelor, magicienilor, fakirilor, etc.

Dar binențeles că Martin dă de aventuri oriunde merge, iar Atlantida nu îl va dezamăgi deloc în această privință.

American Gods - Neil Gaiman



După mult timp am ajuns să citesc mult faimoasa American Gods a lui Gaiman, în care Shadow, personajul principal, iese din închisoare și descoperă că viața lui a luat-o și mai razna, devenind angajatul unui personaj misterios, și pornind prin America pentru a racola alte personaje misterioase, amenținarea unui război de privirile muritorilor fiind tot mai mare.

luni, 8 septembrie 2014

The Art of Arrow Cutting - Stephen Dedman



The Art of Arrow Cutting este un SF contemporan, cu elemente de magie și cultură japoneză, inclusiv ninja(cum să îi reziști?).

Michelangelo Magistrale, poreclit Mage, este un fotograf care ajută o femeie frumoasă într-o stație de autobuz din Canada, ea la rândul ei dăruind-ui o cheie. Mage descoperă destul de repede că această cheie are ceva diferit și important, el devenind vânat pentru ea, apoi acuzat de moartea femeii respective. Cu ajutorul unui cascador de origine japoneză și o avocată, Mage luptă să supraviețuiască într-o nouă lume, cea a magiei și a mafiei japoneze care își dorește înapoi cu orice preț ceea ce i s-a furat.

Honeymoon in Hell - Fredric Brown


Fredric Brown este un autor care marcat lumea prin scrierile sale, atât în domeniul SF cât și domeniul romanelor polițiste.

Honeymoon in Hell este o povestire scurtă publicată în anul 1958, care a prezis multe lucruri din zilele noastre, și în care un fost astronaut american, actualmente operatorul unui supercomputer, află cu stupoare că va fi trimis pe Lună pentru a își cunoaște soția, o rusoaică. Asta în condițiile în care Războiul Rece este în deplină deșfășurare.

Dar motivele sunt extrem de importante, de un an pe planetă nu s-au mai născut decât fete, fapt catastrofal pentru continuarea speciei.