marți, 30 iunie 2015

Anotimpul Pumnalelor - Serban Andrei Mazilu


Editura Crux Publishing, recent apărută în peisaj, a intrat în forță, unul din jucătorii săi grei fiind cartea Anotimpul Pumnalelor, a doua carte a lui Serban Andrei Mazilu.

În Anotimpul Pumnalelor descoperim un univers melanj între fantasy și steampunk, un Imperiu bazat pe industria tutunului, în care intriga și setea de putere curge prin venele curtenilor și nu numai.

Zeul Morții, Thanos, dorește restabilirea unui echilibru și folosește acoliți umani, dar arma sa principală devine cel mai bun asasin al Imperiului, Aendo Assermore, deși ironia sorții face ca acest lucru să se întâmple după moartea lui Aendo. Revenirea sa printre cei vii și începutul misiunii sale are loc cu ajutorul Corbilor, acoliții lui Thanos, dar mai are o misiune personală: răzbunarea pe Madeline Mequette (observ aici o tendință de a îl copia pe Stan Lee la denumirea personajelor - cine știe cunoaște!), femeia viperă care a început să otrăvească Imperiul și să se strecoare încetul cu încetul spre tron și distrugerea sa.

Avem parte de o serie de personaje bine definite, surprize peste surprize (foarte puține clișee, un lucru excelent), o lume bine definită, și destule lucruri lăsate în aer pentru a putea crea o întreagă serie în acest univers.

Niciun comentariu: