marți, 3 ianuarie 2017

Lock In - John Scalzi



Lock In, scrisă de John Scalzi - extrem de bine cunoscut pentru seria sa Războiul Bătrânilor -, ne prezintă o lume în care o boală virală afectează tot globul, majoritatea scăpând doar cu ceva febră și dureri de cap. O parte din oameni contractează meningită, dar cea mai gravă formă se manifestă la un procent estimat de 1%, situație în care oamenii se trezesc blocați în corpurile lor, paralizați și fără a putea să răspundă la stimuli.

America dezvoltă cel mai repede tehnologii pentru a ajuta oamenii afectați, Hadenii, una din cele mai faimoase persoane afectate fiind Prima Doamnă a Americii, rezultatele fiind metode de interacțiune a celor blocați, fie prin intermediul unei realități virtuale, Agora-ul, fie corpuri robotice umanoide, poreclite Threep, sau oameni afectați de virus în urmă cărora creierul a fost modificat si permit cu acordul lor Hadenilor să preia controlul pentru o perioadă, denumiți Integratori.

Personajul principal este Chris Shane, un Haden, care a devenit agent FBI, iar în prima sa zi de muncă se lovește de un caz ciudat, în care un Integrator este găsit într-o cameră de hotel unde a avut loc o crimă, dar Integratorul susține că nu crede că a fost el criminalul.

Cartea mi-a plăcut foarte mult, dovadă că am citit-o în decursul a cinci ore, ea aducându-mi aminte de filmul Surrogates (2009).

Niciun comentariu: